Lanzarote – Derfor skal du overveje en ferie til den spanske ferieø

Der findes ikke meget som er mere lækkert end sol og varme. På Lanzarote kan du nyde solens stråler hele året, hvilket gør, at den altid er en lækker feriedestination. Hvis du overvejer at tage til Lanzarote, kan du læse mere om, hvad du skal glæde dig til her. 

Sol hele året 

Noget af det lækreste ved De Kanariske Øer er, at vejret næsten altid er godt. Det kan selvfølgelig godt være en smule vind, men det vil typisk hurtigt klare op. Selv om vinteren kan du regne med en temperatur på omkring de 20 grader, hvilket er lækkert, når det er koldt og vådt hjemme i Danmark. 

Smukke landskaber 

Lanzarote er dækket med et flot landskab, som er lavet af vulkaner. De smukker bakker og bjerge minder næsten som månens overflade. Faktisk er Timanfaya National Park kommet på en af UNESCOs lister i 1993, og parken var også en træningsbase for NASAs Apollo 17 mission. 

Unik kunst og arkitektur 

Over hele øen vil du kunne møde værkerne af César Manrique. Han var en kunstner og arkitekt som gjorde, at det vulkanske terræn blev til en turistattraktion. På den måde fik han sikret vulkanernes fremtid, som stykker kunst der skal bevares. 

Fantastisk til cykelferie 

Øen er blevet indrettet til at være perfekt til aktive ferier. Du kan både surfe, vandre, paddleboarde og cykle. Mange professionelle cyklister træner på Lanzarote om sommeren for at forberede dem selv på bakker og vindforhold. 

Se de smukke Jameos del Agua grotter 

Disse grotter er blandt andet noget af det som blev skabt af César Manrique. Grotterne er fyldt med smukt blåt vand, som du kan sejle igennem. Inde i grotterne kan du finde pools, restauranter og endda et auditorium. De smukke grotter er helt klart et besøg værd. Når det bliver aften, kommer der forskellige gastronomiske begivenheder og live musik. 

Naturlige svimming pools 

Over hele Lanzarotes sydlige og østlige kyst, kan du finde naturlige pools. Det er nogle som er helt naturlige stenformationer, hvor der er blevet tilføjet stiger og trapper. Andre steder har man bygget en stenpool i forlængelse med havet. De naturlige pools er en god og sikker måde at bade i havet. Det er det samme vand, bare roligere, da der ikke er lige så stort et overfladeareal. Disse pools er især gode, hvis du rejser sammen med børn, hvor du ikke er tryg ved, at de bader i havet.