Bilbao – autentisk spansk perle med kunst i højsædet

På udkig efter en autentisk, spansk by, med mindre færden af turister end de største, spanske byer? Så må du tage et kig på Bilbao. 

Her vil du opleve alt fra synet af byens flod til æstetiske museer og et dejligt klima. 

Fakta om byen

Bilbao er en større by i det nordlige Spanien, har lige knap 350.000 indbyggere og er således hovedstad i Vizcaya-provinsen. Byen er ikke som de typiske byer, turister besøger i Spanien. Nej, denne by er unik og samtidigt autentisk. Oplev det hele med et besøg i den interessante og fine by. Igennem byen løber den fine Nervión-flod.

Byens seværdigheder

Der er mange spændende ting at give sig til i Bilbao. Se blot nedenfor, hvor vi har samlet nogle af de mest populære og velbesøgte attraktioner og seværdigheder. 

Det berømte Guggenheim Museum

Bilbaos mest kendte attraktion og varemærke; Guggenheim museet. Museet blev lavet af den canadisk-amerikanske arkitekt Frank Gehry og indeholder spændende, interessant og unik moderne kunst fra både spanske og internationale kunstnere.

Museum of Fine Arts of Bilbao

Er du til en blandet landhandel, når du går på museum? Så er dette museum som skabt til dig. Her finder du alt indenfor spansk og europæisk kunst, der går helt tilbage til Middelalderen og op til vores moderne tid.

Catedral de Santiago

Den store, flotte katedral er hvilested for Jakob den Ældre, en af Jesu disciple. Dermed er den en af kun tre kirker og katedraler i verden, som er et hvilested for en discipel. For kristne er det derfor et populært sted for en pilgrimsfærd.

Steder at bo

Her guides du til steder at bo i dejlige Bilbao.

Lavere standard:

Cosmov Bilbao Hotel **

  • I området Ensanche
  • Mulighed for roomservice
  • Mulighed for privat parkering

Middel standard:

Sercotel Arenal Bilbao ***

  • I området Old Town
  • Kæledyr tilladt
  • Gratis Wi-Fi

Højere standard: 

Hotel Carlton *****

  • I byens centrum
  • Mulighed for roomservice
  • Restaurant, bar og fitness på stedet

Sådan kommer du til Bilbao

Går ud og overvejer en tur til Bilbao? Så er der flere måder at komme derned på. Hvis du vil køre derned, skal du fra den dansk-tyske grænse tilbagelægge lige knap 2000 km. Hvis du vil tage den hurtigere løsning, kan du flyve fra de internationale, danske lufthavne i Danmark med en enkelt mellemlanding eller to.