Besøg den smukke region Castilla Y Leon

Spanien er inddelt i 9 regioner, heriblandt Castilla Y Leon. Ikke kun er Castilla y Leon den største region i Spanien, men faktisk også den største region i hele den Europæiske Union. Udover at være stor, så har Castilla Y Leon meget at byde på. 

Nedenfor kan du læse lidt mere om, hvad du kan se i Castilla Y Leon. 

Segovia – se de romerske akvædukter

Det mest berømte monument i Segovia er de kolossale romerske akvædukter, som giver byen det karakteristiske bybillede. Derudover kan byen også byde på Alcazar, som er et slot fra middelalderen. Alcazar startede som et romersk fort, men senere voksede det sig større. Du kan også besøge den gotiske katedral. 

Avila – beskyttet af romerske murer

Avila er kendt for de romerske murer som omkranser hele byen. Du kan også se den smukke Avila katedral. Du kan sagtens bruge en dag på at se de imponerende murer, som lukker hele byen af. 

Leon – gotiske katedraler

Leon var før i tiden hovedstaden af kongeriget Leon. Noget af det, som er mest karakteristisk for Leons bybillede, er de mange gotiske katedraler, som du kan se. Du kan også se Basilica de San Isidoro, som opbevarer en række værdifulde romerske vægmalerier. Du kan også se San Marcos som er en kirke fra renæssancen. 

Tæt på byen ligger de legendariske romerske guldminer, Las Medulas. 

Zamora – oplev San Pedro de la Nave

Zamora er en af de smukkeste middelalderbyer i Europa og har mange smukke kirker. I nærheden er den gotiske kirke San Pedro de la Nave fra det 8. århundrede. Du kan også se Lago de Sanabria, som er den største flod i Spanien. 

Valladolid – besøg det nationale museum 

Her kan du se nogle af de mest indflydelsesrige skulpturer i hele Spanien. På det nationale museum for skulpturer kan du se en stor samling af religiøse skulpturer samt skulpturer med kulturel værdi. 

Derudover kan du også se de berømte festiviteter op til påske. Byen i sig selv er smuk, men du kan også nyde den smukke natur som findes i byens omgivelser. 

Palencia  – smukke romerske monumenter og kristen arkitektur

Denne by er ligesom mange andre byer på denne liste en middelalderby. Den kan blandt andet byde på smukke romerske monumenter. Hovedattraktionen i Palencia er den smukke katedral. Denne katedral blev bygget til Sankt Antoninus af Pamiers. Du kan også se den smukke Cristo Del Otero, som er en kæmpe skulptur på toppen af en bakke.