Mallorca – Besøg den populære spanske ø

Hvis du tror, at Mallorca kun handler om tyske turister og grisefester, så tager du så grueligt fejl. Mallorca er nemlig den skønneste spanske ø, hvor du kan solbade dagen land, mæske dig i skøn tapas, tage på ATV-tur rundt på øen og opleve de mange hyggelige kystbyer. 

Mallorca er ikke et sted, du bør gå glip af.

Kystbyerne, brede sandstrande og strålende sol

Mange danskere vælger at slå sig ned i Palma på deres ferie. Og selvom Palma helt utvivlsomt er et besøg værd, så bør du overveje, om ikke en enkelt dag her kan gøre det. 

I stedet bør du nemlig slå dig ned i en af de mange små hyggelige kystbyer, for eksempel Port de Pollenca eller Porto Cristo. Stemningen her er mere lokal, og selvom der stadig er et væld af turister, så er der lidt mere hyggeligt og roligt end midt i Palma

Tag ud på tur

Hvis du gerne vil på oplevelse på øen, kan du leje en scooter eller en ATV og tage på road trip en enkelt dag. Tag turen rundt langs kysten og læg gerne en lille rute forinden, så du ikke farer alt for meget vild. 

Du kan naturligvis ikke nå hele øen rundt på én dag, men du kan nappe et lille udsnit og finde din små bugtede favoritter, se lækre udsigtsposter og nyde lokale retter et andet sted, end der hvor jeres hotel er.

De fedeste seværdigheder på Mallorca

Du må ikke snyde dig selv for en guidet tur i Hams grotterne. Her kan du se forskellige klippeformationer, udforske den blå grotte og opleve et skønt musikshow. Du bør også tage på en bådtur til Isla Dragonera, hvor du får et smukt udsyn til Mallorcas kystlinje, masser af vind i håret, oplevelser i den fineste nationalpark og gode historier med hjem.

Du skal helt sikkert også til Palma og slentre gennem de gamle gader, betragte imponerende bygningsværker og shoppe skjulte skatte. Endelig bør du også overveje at nappe en luftballontur, hvor du virkelig kan få set smukke Mallorca fra oven.

Hvor skal du bo på Mallorca?

Valg af hotel afhænger naturligvis helt af, hvor du gerne vil være på Mallorca. Men uanset hvor på øen, du vælger at slå dig ned, er der masser af muligheder for at leje sig ind på de fineste små boutiquehoteller og hyggelige bed and breakfasts. 

Du finder også masser af skønne sommerhuse på Mallorca, og hvis du foretrækker all inclusive, er der også et væld af gode resorts.Én ting er sikkert; du får lyst til at blive lidt længere.