Ibiza – Turen går til festens mekka

Ibiza er helt sikkert kendt som Festøen – det absolutte partysted, hvor drinksene står i kø, og hvor der er flere klubber og barer, end du kan overskue. 

Men Ibiza er faktisk meget, meget mere end bare fest. Det er et oplagt sted for en solskinsferie, og det kan du naturligvis med fordel kombinere med lounge- og cocktailbarerne om aftenen. 

Slik sol dagen lang

Salinas Beach er den mest berømte strand på Ibiza. Den ligger på øens sydlige side, og her er dømt lækker lounge musik og ren afslapning. Mange unge tager hertil for at dase og for at blive set, men der er bestemt plads til alle – og alle hænger ud her. 

Er du til den helt afslappede chill-stemning, skal du smutte forbi beachbaren Sa Trincha, som soler sig i hippievibes og lækre sjusser. Et andet godt bud er Malibu beachbar, der er oplagt for kendis-spotting og solbadning.

Er du til nøgenbadning skal du til Es’Cavallet, som kombinerer nøgenstrand med vild natur og brede sandstrande. Vil du gerne gemme dig lidt for mængden, kan du gå Cavallet rundt og om til Punta de Portes, som har masser af små, hyggelige badebugter.

Det vilde natteliv

På Playa d’en Bossa kan du fortsætte dagens bløde loungerytmer med nattefester og højt tempo. Her er der adskillige klubber og barer, og det er også her Bora Bora ligger. Bora Bora er stedet, hvis du gerne vil feste alle døgnets 24 timer og elsker at give den gas til den nyeste musik.

Du kan også fortsætte festen i San Antonio, som er øens centrum. Herfra kan du også tage en turbåd ud til Cala Conte, hvor du kan nyde solnedgangen og feste til den lyse morgen. 

Eller du kan tage ud til bugten Cala Salada, som er et helt stille og ret uspoleret sted med gamle bådhuse. Her kan du nyde havet, solen og stilheden uden at blive forstyrret af den sædvanlige festlarm.

Hvor skal du bo?

De fleste vælger at bo i enten Ibiza by eller midt i San Antonio. Når du skal vælge et hotel, skal du primært overveje, hvilke strande der tiltaler dig mest, for ingen af stederne mangler natklubber, barer eller restaurationer. Prøv for eksempel El Puerto i Ibiza By eller Marina Playa Ibiza i San Antonio. Uanset hvad du vælger, skal du regne med at få lyst til at vende tilbage igen – om end dog formentlig med et behov for en festpause forinden.