La Coruna eller A Coruna er en unik kulturel oplevelse i Galicien

La Coruna er den næststørste by i provinsen Galicien, der både byder på spektakulære kystlandskaber og en spændende kultur. Kystlinjen med gyldne sandstrande er oversået med små hyggelige bade- og havnebyer, og området har en rig keltisk historie. Det betagende naturlandskab gør La Coruna til et fantastisk feriemål for dem, der søger en unik ferieoplevelse i det spanske.

Spændende kulturelle oplevelser i La Coruna

A Coruna City, som La Coruña også kaldes, byder på spændende arkitektoniske overraskelser. Der er et væld af stilarter, og i de gamle middelalderkvarterer vil I kunne besøge flotte kirker, interessante museer og gamle, romerske ruiner.

Byen kaldes også for Glasstaden, da den er kendt for dens lukkede glasbalkoner, der i vintertiden beskytter indbyggerne mod Galiciens mere blæsende og kølige vintre.

Byen er centrum for kultur, handel og sport, og den er hjemby for det spanske fodboldhold Deportivo La Coruña.

Galiciens særlige keltiske kultur

La Coruna ligger i Galicien, der er en selvstyrende enhed i det nordvestlige Spanien og har sin helt egen særlige kultur og traditioner. Dette inkluderer ligeledes det særlige sprog Galego.

Regionen afholder festivaller, der bestemt er et besøg værd. Her vil der blive spillet sækkepibe og være spændende kostumer og folklore. Maden er også mere domineret af kartofler end ris og pasta, og fisk og skaldyr er den stor del af kosten i La Coruna.

Det er den keltiske arv, der gør kulturen til noget unikt, men indbyggerne identificerer sig stadig som spanske.

Skøn overnatning i den smukke by

Det er nemt at komme til La Coruna, for der er både lufthavne i La Coruna og Santiago, og området er godt forbundet med tog til blandt andet Madrid. Der er ligeledes et godt motorvejsnetværk, hvis I kommer kørende nordfra. 

I kan med fordel overnatte på et af de hyggelige hoteller i byen:

  • Hotel Mar del Plata, 2-stjernet hotel i midten af A Coruna.
  • Hotel Avenida, 3-stjernet hotel tæt på bymidte og togstation.
  • Hesperia A Coruña Centro, 4-stjernet hotel tæt på havnefronten.

Spændende besøg til Santiago de Compostela

Generelt er området oplagt at opleve fra bil, hvor I kan køre mellem de romantiske havne- og fiskerlandsbyer. Kysten er modsætningsfyldt med klippestrande nord for byen og milde sandstrande syd for byen La Coruna.Fra La Coruna kan I besøge hovedstaden Santiago de Compostela, der med sit væld af smukke monumenter og kulturelle seværdigheder er på verdensarvslisten. Byen har smukke middelalderkvarterer og en storslået katedral, der tager imod tusinder af pilgrimme hvert eneste år.