Madrid – Oplev hovedstaden i Spanien

Madrid er en smuk og stemningsfyldt by, som summer af liv, gode oplevelser, vanvittigt lækker mad og hyggelige gader og stræder. Selvom Madrid er Spaniens hovedstad, bliver den ofte nedprioriteret til fordel for Barcelona – men Madrid har mindst lige så mange skønne ting og oplevelser at byde på.

Den udsøgte mad

Hvis ikke du er til turistseværdigheder eller sol-ferier, så bør du stadig tage til Madrid alene på grund af maden. Madrid er nemlig et mekka for de madglade, og der er et helt afsindigt stort udvalg af små og store restaurationer, caféer, kaffebarer og madhjørner, som serverer den ene mad-drøm efter den anden. 

Mæsk dig i smagfulde tapas, skyl efter med Sangria og nap noget paella med på vejen hjem.

De fineste oplevelser i Madrid

Når du alligevel skal gå og vente på, at du bliver sulten igen, kan du lige så godt fordrive tiden med at betragte Madrids skønne seværdigheder. Der er masser af hyggelige kvarterer i byen, som er helt forskellige fra hinanden. 

Besøg Palacio Real, som er den mest kendte seværdighed i Madrid og smut også forbi Plaza Mayor, der har lagt gulv til alt fra tyrefægtning til kongekroninger. 

Skal I have fred for byens summen og liv kan I tage i Parque del Retiro, som er en super idyllisk park. Her er det nemt at finde en grøn solplet, hvor I kan være helt i fred.

I bør også lægge vejen forbi minimum ét museum, for eksempel Museo de Cerralbo  eller Museo de la Historia.

Oplev den skønne spanske kultur

Vil du tæt ind på det spanske folk, bør du besøge loppemarkedet El Rastro, som hver søndag troner frem med hele 3500 boder i Madrids gader. Her snegler du dig igennem menneskemasserne i jagten på skjulte skatte og genbrugsguld. Du bør også gå ind og se et flamenco-show, hvor særligt Casa Patas er et af de allerbedste, herunder også det mest autentiske. 

Endelig opleves Madrid og den spanske kultur allerbedst ved blot at slentre rundt i gaderne, se på mennesker, dufte de mange spanske krydderier og få følelsen af det spanske liv i hovedstaden.

Hvor skal du bo?

Chueca og Malasana er den spanske udgave af Nørrebro og Vesterbo, og her opleves den spanske kultur på tæt hold. La Latina kvarteret er godt, hvis du er vild med den mere boheme livsstil og Las Letras og Huertas er geniale, hvis du er vild med kunst og gerne vil opleve det lokale liv på en helt anden måde.