Burgos – kultur, kirke og kulinarisk mad

På udkig efter en autentisk, smuk, spansk by med et dejligt middelhavsklima? Så må Burgos være det perfekte sted for dig. Udover at være en skøn by, er der kun få turister sammenlignet med de større, spanske byer. 

Oplev Burgos’ lækre mad, smukke arkitektur og dejlige stemning.

Fakta om byen

Burgos er en større by i den nordlige del af Spanien. Byen blev grundlagt i år 880, og har den dag i dag i omegnen af 176.000 indbyggere. Byen ligger placeret i regionen Castilla y León, og der er således omkring 250 kilometer til Spaniens hovedstad, Madrid.

Byens seværdigheder

Der er nogle interessante ting at give sig i kast med i Burgos. Se bare nogle eksempler på seværdigheder nedenfor.

Catedral De Burgos

Denne smukke katedral er uden sammenligning Burgos’ varemærke og store kendetegn. Den store katedral præger bybilledet med sine lyse nuancer og høje tårne. 

Museo de la Evolucion Humana

Dette museum er for dig, som finder menneskets udvikling og oprindelse spændende og interessant. Du vil kunne lære en masse om alt fra naturhistorie til menneskets historie generelt.

Monasterio de las Huelgas

Dette flotte bygningsværk er tilbage fra middelalderen og fremstår stadig elegant og beundringsværdigt i en romansk stil, som er udført i lyse farver. Bygningen var oprindeligt et kloster.

Cartuja de Miraflores

Burgos flyder over af smukke bygninger, og dette sted er ingen undtagelse. Dette gamle kloster byder nemlig på smuk arkitektur, som er udført i den gotiske stil.

Steder at bo

Der er mange steder at bo i byen. Nedenfor ser du nogle udvalgte hoteller, som du kan indlogere dig på.

Lavere standard:

Hotel Norte y Londres **

  • Tæt på centrum
  • Kæledyr er tilladt
  • God morgenmad kan tilkøbes

Middel standard:

Hotel Mesón del Cid ***

  • Tæt på centrum
  • Gratis Wi-Fi
  • Restaurant på stedet med mulighed for blandt andet morgenmad

Højere standard: 

Silken Gran Teatro ****

  • Tæt på centrum
  • Restaurant, bar, motionscenter og parkering på stedet
  • Mulighed for tilkøb af meget god morgenmad

Sådan kommer du til Burgos

For at komme til Burgos kan du enten køre eller flyve. Fra Danmark er der over 2000 kilometer at køre i bil. Byen har en lufthavn tæt på centrum, men her er det ikke muligt at flyve til fra danske lufthavne. Du kan i stedet flyve med mellemlanding til Bilbao eller flyve til Madrid.