Toledo – Tag på opdagelse i Spaniens tidligere hovedstad

Toledo er Castilla-La Mancha-regionens hovedstad, og byen ligger med en fantastisk udsigt på toppen af en klippe omgivet af Tejo-floden på tre sider. Byen har en af Spaniens bedst bevarede historiske bykerner, og det var hovedstad indtil 712, hvor maurerne indtog byen.

Toledo er på UNESCOs verdensarvsliste, og den byder på en rig og velbevaret historie i smukke omgivelser, så hvad venter du på?

Indtag Toledo med manér

I kan let tage på en dagstur til Toledo, der ligger en halv times togtur fra Madrid, hvis I holder ferie i hovedstaden, men byen er bestemt også et længere besøg værd.

Toledo byder på hyggelige hoteller, der giver rig mulighed for at udforske byens spændende arkitektur og historie i god ro og mag. I kan blandt andet lade jer indkvartere på:

  • Hotel maestro Express Toledo, 3-stjernet hotel i centrum af byen.
  • Hotel Zentral Mayoral, 3-stjernet storbyhotel i centrum.
  • Olinda Hotel e Eventos, 4-stjernet hotel lige uden for byen i Paraná.

Mærk historiens vingesus i den gamle bydel

Det er oplagt at tage på opdagelse i den gamle og velbevarede bydel, hvor muslimer, kristne og jøder i århundrede har levet side om side i de kringlede gader. Derfor har bydelen også et væld af spændende historisk arkitektur og religiøse bygninger, der ligger bag den bevarede bymur med de gamle porte.

Særligt mudéjar-arkitekturen, der har arabiske dekorationstraditioner, giver byens bygninger et særpræg. Besøg smukke synagoger, katedraler, klostre og moskéer, der ligger tæt i den gamle bydel. 

Spændende historiske bygningsværker

Over floden Tejo løber broen Alcantara der blev bygget af romerne i det 13. århundrede. Det var i middelalderen knudepunktet for både varer og mennesker, der blev fragtet ind og ud af byen. Tag turen over broen, og oplev den rejse, som utallige mennesker gennem tiden har taget til byen.

Oppe over byen troner fæstningen Alcázar, der i dag er et militærmuseum.

Trænger I til at slappe af, så sæt jer endelig på den hyggelig plads Plaza Zocodover. Her vil I kunne indsnuse den særlige stemning og det pulserende byliv, mens I nyder en kop kaffe eller et lækkert måltid mad.

Efter et afslappende pitstop på Plaza Zocodover, kan I besøge Toldeo Katedral, der er en af verdens mest fornemme gotiske bygningsværker.

Lækker spansk mad og afslapning i Toledo

Udover de smukke kulturskatte og den lange, kringlede historie er byen også kendt for lækker mad og den delikate marcipan, der produceres i byen. Der er derfor rig mulighed for at nyde en afslappende og interessant ferie i den hyggelige by Toledo.