Sydens sol er herlig. Ligeledes er ferie. Så hvad findes der egentlig, der er bedre, end en ferie sydpå? Kolde drinks, flotte sandstrande og lokal mad. Det er dejligt at drømme sig væk. Det er dog ikke alle steder sydpå, der lever op til dagdrømmeriet. Nogle destinationer egner sig nemlig ikke rigtig til en solferie. Hvis du elsker Spanien og har det i kikkerten, kan du her læse om 5 dejlige byer, der er perfekte til solferie.

Alicante

Alicante er en autentisk lille by, der ligger på østkysten. Det er en by, der er kendt for hyggelige gader og ikke mindst dejlige kolde drinks. Det er en forholdsvis lille by, der både rummer historie og små hyggelige strande, samt store sandstrande. Der er nemlig rig mulighed for at bruge ferien på langs med solbriller i panden og ikke mindst Sangria i hånden. De hyggelige små lokale restauranter indbyder også til aftenhygge. Særligt de små restauranter, der tilbyder tapas, er værd at besøge.

Barcelona

Barcelona er ikke kun kendt for deres fabelagtige fodboldhold. De kan nemlig meget mere udover at spille fodbold. Barcelona har nemlig kilometervis af flot ryddet strand, hvor du har mulighed for at slikke sol dagen lang. Derudover har mange hoteller tagterrasser med pools på toppen. Der er altså både mulighed for at tage en dukkert ved den flotte strand og på toppen af Barcelona. Udover de fine bademuligheder, så emmer Barcelona også af kultur, historie og ikke mindst flot arkitektur. Barcelona er altså en by, der har noget til enhver smag.

Malaga

Malaga er solens by. Byen er placeret helt sydligt i Spanien og grænser op til Afrika. Netop dets placering har meget at sige i forhold til vejret. Med den helt sydlige placering er vejret også en smule varmere end længere oppe nordpå mod Barcelona. Så der er mulighed for at smutte på stranden og få en dejlig solbrændt krop, mens du nyder den energiske by.

Madrid

Madrid ligger inde i landet. Dette betyder, at der ikke er strande, som vi ser i Barcelonaområdet. Dette gør dog ikke solferien mindre spændende. Der er nemlig masser af hoteller med flotte pools i Madrid. Så hvis du ønsker at tage en afslappende ferie i Spaniens hovedstad, er Madrid et rigtig godt bud. Her er der specielt gode muligheder for at tage på shoppingtur og købe de helt fine mærker. Derudover er der også bare en fantastisk stemning, og du kan tit finde billige flybilletter til Madrid.

Mallorca

Mallorca er ferieøen over dem alle. Så hvis du ikke er ude efter at se ny kultur, men blot ønsker at afholde den ultimative badeferie, så er Mallorca øen at rejse til. Her kan du nemlig få alt, hvad en rigtig badeferie indeholder. Der er store pools, børnepools, store strande, masser af liv og ikke mindst et væld af restauranter. Derudover er der også et festligt natteliv, der udfolder sig, når solen er gået ned. Der er altså rig mulighed for at få et brag af en ferie i alle aldersgrupper.