ferie i spanien
    Torsdag 2 april 2020
 Ferie Spanien
 
la coruña santiago de compostela
 

Ferietilbud i Spanien

Last minute

  Bed and Breakfast
  Bondegårdsferie
  Camping-Resort
  Feriehuse
  Hotel
  Andalusien
  Cataluna
  Islas Baleares
  Islas Canarias
  Madrid
  Vennerafmeld

 Aktiv turisme i Spanien  
 Golf  
 Holidays in Spain .com  
 Månedens VIN  
 Restaurant  
 Vejrudsigt  
 Biludlejning i Spanien  
 Ferieguide  
 Flyselskaber  
 FRIENDS  
 Kontakt  
 Ruteplan  
 Togselskaber  
 Byferie  
 Islas Baleares  Galicia


Største byer: La Coruña (A Coruña), Pondrevedra, Lugo, Ourense, Santiago de Compostela Hovedstad: Santiago de Compostela. Areal: 29575 km². Officielle sprog: Gallego og Castellano

Den nordvestligste af Spanien er internationalt mest kendt for at være endestationen for de kristne pilgrimsruter til katedralen i Santiago de Compostela, hvor apostlen Jakob skal være begravet. Den mest kendte rute er den franske, som også er blevet berørt her på NydSpanien.dk i beskrivelserne af de andre nordlige spanske regioner.

Regionen var også endestation for Grækerne i datidens kendte verden, men blev sidenhen været indtaget af såvel Romerne. Maurerne kom også, men nåede dog aldrig at føle sig helt til rette i det mere våde klima i nord. Det gjorde til gengæld vikingerne, der ofte tog på togter hertil. Om det var fordi landskabet, med dybe fjorde, tiltalte de vilde nordboere vides ikke, men på mange måder minder det mere om deres hjemegn end det øvrige Spanien. Se Vikingernes invasion gengivet hvert år i nogle af de lokale festspil.

Los gallegos (indbyggerne i Galicia) har et kulturelt fællesskab med Normanerne i Nordfrankrig, skotterne i Storbritannien, og irerne. Sammenligner man landskaberne og menneskene så har de allesammen meget til fælles, hvor folkemusikken med blandt andet sækkepiber sætter det fælles fodslag. Galiciens har en historisk sær situation, men som Suso de Toro, en præmieret galicisk forfatter skriver ”med hånden på hjertet, de interessante er de ikke altid også lidt sære?”.

Det officielle sprog galicisk og castellano, hvor førstnævnte er noget nær en mellemting mellem castellano og portugisisk. Noget portugiserne ikke gerne vil kendes ved, men under alle omstændigheder kan de kommunikere og forstå hinandens sprog næsten fuldstændig.

Som et noget kuriøst indslag kan nævnes at festlighederne omkring Halloween med lys i græskar, som mange tror har sin oprindelse i USA, men egentlig har sine rødder i den keltiske før-kristne kultur i Galicia. De udhulede roer og indsatte lys for at skræmme de onde onder væk før vinteren kom. En tradition som den kristne kirke overtog idet festen blev omdøbt til Noche de todos los Santos. Iøvrigt vrimler Galicien med både kristne og førkristne monumenter og minder.


la coruña santiago de compostela
La Coruña

La Coruña i Spanien er den næststørste by i Galicien, og hovedstad i provinsen af samme navn. Byen er hovedcentrum for handel, kultur og sport. Som tilnavnet siger, er området kendeteg...


 La Coruña
Santiago de Compostela

Endestationen på pilgrimsruterne Camino de Santiago. Stort set året rundt kan man besøge Santiago, da klimaet gør at det hverken bliver for varmt om sommeren eller for koldt om vint...


 Santiago de Compostela


hollyday in spain